Gezocht: PAB-begeleider

GEZOCHT:

PAB-BEGELEIDER PERSONEN MET AUTISME

JOBSTUDENT OF VRIJWILLIGER

TWERK is een kleine sociale werkplaats in Herentals voor normaal begaafde personen met een autismespectrumstoornis. We werken samen met een 20tal doelgroepmedewerkers met een gevarieerd profiel.

Onze medewerkers zijn niet alleen hoogst interessant om mee te werken of te begeleiden, ze maken ook overheerlijke chocolade, zorgen voor verpakking op maat en voor andere administratieve diensten aan bedrijven. De begeleiding draait niet alleen mee op TWERK, ze zorgt vaak ook voor steun op vlak van vrije tijd, wonen, en andere assistentie.

TWERK is altijd op zoek naar nieuwe krachten om zijn doelgroep nog beter van dienst te zijn. Heel concreet zoeken we een jobstudent of vrijwilliger die zo snel mogelijk wil meedraaien als PAB-begeleider. Onze PAB-begeleiders zorgen hoofdzakelijk voor ondersteuning van onze medewerkers in hun vrije tijd. Ze helpen hen ’s ochtends, ‘s avonds of tijdens het weekend in hun dagelijkse activiteiten, begeleiden hen bij een weekend- of avondactiviteit, en hebben steeds oog voor hun specifieke noden en situatie.

Bij voorkeur kom je uit de regio-Herentals en ben je dankzij je studie of achtergrond al vertrouwd met (of geïnteresseerd in) begeleiding van een dergelijke doelgroep. TWERK staat open voor elke geïnteresseerde en gemotiveerde kandidaat die ons via een jobstudenten- of vrijwilligerscontract wil ondersteunen. Precies omdat we de volgende jaren een kenniscentrum rond autisme en een eigen variant van assistentiewoningen ontwikkelen, kunnen we alle hulp gebruiken, en zijn er mogelijk professionele toekomstperspectieven.

Let wel: TWERK vraagt geen kortstondig engagement. Omdat de doelgroep zo specifiek is, heeft TWERK nood aan langetermijnsamenwerking met een aantal helpers en begeleiders die mee kunnen zorgen voor een stabiele omgeving. Een engagement voor 50 dagen als jobstudent of 30 dagen als vrijwilliger, weliswaar verspreid over een langere periode, is dan zeker interessant. Voel je je geroepen? Laat dat dan zeker weten aan Anneleen via autisme@twerk.be. Bezorg ons een beknopte motivatie en cv, en we nemen spoedig contact op.

Je kan deze vacature in pdf hier downloaden.